Faith

I don't know this is happen to me. I wanna crying!!! I can't stand all this. Everyone just put blame on me. I'm confussed! I'm stressed! What you know I hate if some of thing to make a choice. I don't have good perfect istane. Everything I choose will make me regret after that. Why don't anyone understand me? Why?!

What I feel right now :')

Mungkin ada benar apa yang aku baca dalam blog Aizat Abd yang dia tentang hidup kita sebenarnya. Jangan sia-siakan hidup kita hanya dengan kesedihan. Malah hiasi lahh dengan senyuman walaupun sakit. Sepatutmya kita bersyukur dan sedar lahh yang kita masih hidup di atas muka bumi dengan keizinan Allah S.W.T. Kalau kita hanya mengharapakan orang lain, kita tidak akan mengenali apa erti hidup sebenarnya. Itu lumrah kalau manusia suka sama suka antara lelaki dan perempuan kerana Allah melahirkan perasaaan itu dalam setiap insan-Nya untuk berkasih sayang. Cinta tidak boleh dipaksa malah ia akan datang dengan kerelaan sendiri dalam diri masing-masing. Andai cinta tak terbalas jangan lahh kita menagih cinta dari dia. Iyew! Aku mengaku aku pernah merasainyaa dan ia terlalu sakit tapi bila difikirkan semula berbaloi ke aku hanya menagih cinta dari dia? Sedangkan dia sikit pun tak kisah malah ada insan lain dalam hatinya. Mungkin :') Dan aku terpaksa terima ini semua dengan hati yang terbuka. Aku mengaku kadang-kadang ada juga yang aku mengharapkan dia akan kembali kepadaku suatu hari nanti tapi aku sedar itu mustahil. Sebab kalau tidak dah lama dia akan cari aku jika dia mempunyai perasaan yang sama dengan apa yang aku rasa.

I'm not trust you anymore!

Arrrgghhhhhh!!!! I hate you! I hate you! I hate you!!!!! To fast you find the other girls. I thought you will wait me until I fully cured but I'm wrong. So easy you said 'Iloveyou' 'Imissyou' but actually you not mean it. Suck! All man is same! Casanova! Shit! -.- Errr I'm not trust anyone more! They all just sweet talker to make woman melting to them. Jangan cakap kau suka aku padahal hakikatnyaaa kau suka orang lain bodohhhhh! :( 

That's why I love being single daripada nak terima jadi girlfriend korang! Macam ni lahh jadinyaa. I love to freedom! And can't do anything without permission them but only my parents! NO MORE LOVE! FULLSTOP! Defukkk.....

A letter for you

Dear you,

Hi Fad. I don't know how to say to you. I don't have strength to tell you truely. I know you like me and I perasan tuu dah lama tapi I buat-buat tak tahu. I bukan tak suka you. Suka but just as a friend. Not more than that. Since you bagi ferrero rocher with cadbury I dah boleh agak siapa yang bagi and it is you! Sampai lahh you mengaku dekat I. Then, you belikan I kinder beuno. Dua pulak tuu. Dah lahh I addicated sangat dekat kinder. Sampai cadbury you bagi sebelum ni pun I tak makan lagi I bawak balik JB. Dari situ I dah dapat agak you suka I and I tahu you kadang kadang banyak sabar even I macam tak layan you sangat. But sometimes you macam annoying. I'm so sorryyy Fad :( 


Sincerely,
Farah Adibah

One Two Three Hi!

A long time I'm not updated anything! Haha how are you guys? I hope everyone is fine. Since masuk matrik ni seriously busy sangat kott. Nak updated pun sampai takde masa. Even balik JB pun nak buka blog memang I don't have time. Sebab balik bawak assignment yg berlambak haha actually takde lahh berlambak mana pun *tipu jee* Okayy kalau nak counting almost 3 month tak updated.

Sekarang dah bulan raya so what I want to say is Selamat Hari to everyone. Please forgive me if I have done wrong. Everyone have do mistake. Me too! So zero zero okayy? Fair! Hehe :P Kalau nak cakap dalam ni actually memang banyak kott. Sangat! Pasal aku patah kaki, chicken pox lagi lepas tuu haish seriously dugaan aku sebelum puasa sampai lahh ni dah raya. Sangat sadis sekali ialah raya bertongkat -.- I thought a week before raya it will getting fine but is not. Seriously I'm upset! Everyone can raya as usuall but me? Cannot. But alhamdulilah everyone understanding me :') But what the best this raya is my brother! :* Because almost 3 years he didn't come back to Malaysia. And what the new is he want marry. I will get sister-in-law! Hehe


Tapi kalau nak cakap pasal life aku dekat matrik masa patah kaki ni seriously macam sedih kott sebenarnya. Entah lahh. Sometimes I just feel I trouble everyone. I can't do myself. Everything needs some favour but I really shy when I need favour from them. Sometimes have someone care bout me but sometime have someone ignore me. But that person ignore me, I thought I can hope from them but just only my dream. Seriously disappointed! :( Dugaan aku bulan puasa sangat banyak sebenarnya. Tapi aku mengaku kekadang aku tak boleh terima ni semua. Yeahh I know I should think positive but I'm not strong like you thought. Everyone have their weakness. Okayy positive!


Nak cerita dari A to Z memang panjang! Haha aku pun tak tahu nak start dari mana sebenarnya. Sebabnya aku patah kaki, rasa tak perlu bagitahu kott. K! Next, hmm life dekat matrik ehh? Atas tadi dah bagitahu haha. Okayy next, haaa masa nak balik JB harituuu. Ni apa orang yang nampak dekat matrik masa tuu lahh semua cakap 'Kesian kau, Dyba!' Balik haritu aku terpaksa naik bas. Semua orang tanya kenapa parents tak amik? I don't want everyone think negative about my parents. Actually my parents can't take leave because their are so busy that time and me should understand. Goodness! Have Aina, Madu, Wana and Wani my ex schoolmate also Eqa my bestfriend at KMJ :) Diorang tolong aku. Acane aku balik ehh? Aku balik pakai tongkat so sememangnya wheechair tak bawak langsung and the hardest part what I most think is



'MACAM MANA NAK NAIK TANGGA BAS TUU WEYHH?! TINGGI KOTTT'

Kalau turun aku tak kesah sebab it's quite easy. Tangga bas tuu tinggi weyhh. Ahhhh sudahh! I know everyone look it at me. Sumpah segan! Aku jee macam......... Seriously, I lost my confident. Dengan sorang pensyarah ni ada jee macam tak puas hati dengan aku tauu! Even keadaan aku macam gini ada jee dia nak bahan. Err time aku tak datang kelas dia takde pulakk nak perli perli pasal aku. Time aku ada jee. Nampak tak permainan dia? Err nasib baik kelas dia seminggu sekali dan kalau boleh aku macam tak nak datang jee. Aku ada agama lagi so terpaksa attend kelas tuu jugak dengan rela hati! Yeahh kawan sebelah sebelah aku cakap suruh sabar tapi nak sampai bila. Cepat lahh habis satu sem ni takde lahh jumpa pensyarah tuu lagi kott! -.-

Ni pun cuti dua minggu jee. Seminggu sebelum raya dan seminggu selepas raya. 27 haribulan ni dah nak kena balik matrik semula. Dengan kerja tutor satu apa tak usik lagi. Aku sebenarnyaa risau kerja tutor ni tapi tahap malas ni to the power infinity hehe but I need to do! Kalau dah cuti ni memang semua benda aku jadi malas sebenarnyaa. Nanti dekat matrik jee baru nak rajin tu pun slowly like a tortoise. Dengan secrect admirenya lagi. Malas kott sebenarnyaa. Matrik belajar sebenarnyaa takde masa nak bercinta cintun nihh. Tapi tipu lahh takde suka guys dekat sana haha ofcourse ada kott! But crush crush gituu jee lahh. Bukan orang tuu tahu pun kita suka dia. Just in quietly. Guys in KMJ mostly is casanova! Oppss! Haha mampus aku kalau ada budak budak ni baca hehe I mean only certain not at all :D

Dulu masa sekolah selalu cakap cepat lahh besar study dekat university semua tapi bila dah besar lahh rindunyaa nak sekolah. Nampak tak bersyukur haha tapi seriously bila makin besar kita makin matured sebenarnya. I have learn something new when I grow up. Tapi itu pun orang ada cakap perangai aku macam budak-budak. Fish! -.- But in same time I did to forget all my sadness before I enter to matriks. Okayy only this thing I wanna share with everyone. Enjoy your life!

On My Birthday

Happy birthday to me :) Yeahh thanks to all wishes everyone in Facebook, Twitter, texting, whatsapp etc. Actually on my birthday this year is nothing. Nothing interested! It's so bored! I can't get my big present like last year. I can't get blow candle on the cake. But I still grateful because I have friends around me. Singing for me. Durrah make voicenote for me. She sing Happy Birthday to me :) Then when at night I on call with AJ and he also record song for me. Live on the phone kott hehe

On my birthday I just sitting at home. Bukan tak nak keluar tapi kaki macam gini still belum sembuh lagi so nak buat macam mana. Just sitting at home! Hmm seriously bored! :'( What I do is just on call with everyone. Because I get free call. Sampai dah lama tak contact dengan Haff teros contact sampai harini. Then just now he made song for me. Okayy ni bukan lagu happy birthday k! Aku tak tahu tajuk lagu ni apa. Aku cari tak jumpa. He changed the lyrics and puts my name in the song then playing with guitar. When I heard okayy I'm melting. Everyday I keep playing that song before I sleep. Sangat sweet! This ramadhan full year I friendship with Haff because I know him ramadhan last year. We iftar together but this year we can't iftar together :( 

I miss Haff. I really wanna meet him!

Them! :)

Hye everyones! I just come back from Kembara Mahkota Johor at Plaza Angsana. Awesome lahh! Dapat tengok Tengku Mahkota Johor (TMJ) depan mata hoho :) Yela diorang naik motor bike ramai-ramai. Harini lastday Kembara Mahkota Johor tuu. Dah janji dengan Zatie & Fatin jumpa dekat Angsana pukul 12 tengah hari. Sementara tunggu diorang ni pehh tak nak lama lagi si Zatie ni? :O haha so aku pun decide makan Mcd lunch dengan adik dengan Aida & Eryn sekali. Sumpah lapar gilerr! Tak lama pun dekat Angsana ni kejap jehh sebab nak tengok TMJ ni jadi dalam pukul 3 lebih macam gitu aku balik dah. Boyfriend Zatie hantar sebab diorang nak keluar date! Haha

Sebelum tuu dapat jugak jumpa Shahrul Faridz! OMG seriously dah lama tak jumpa kau Shahrul! Haha last time kita jumpa pun kau hantar ubat kuning dengan ubat sapu dekat rumah aku. Waktu tuu aku minta dia ubat tuu sebab ada kita punya cruch excident. Tak terok mana lahh just jatuh motor dan tangan dia injured. Seriously I'm worried so much! Dan dan aku ingat lagi waktu dia excident tuu dia ada text dan masa tuu aku dekat camp Savanahill, Ulu Tiram. Tetiba dia text tanya

'Busyy tak? Ada benda nak cakap ni '
Selalu apa-apa dia akan call kalau nak story or anything. But ni dia text dulu. K bagi aku macam pelik lahh -.- Macam urgent sangat. Lagipun waktu tuu 2 3 pagi kott. Then aku pulak macam
'Ada apa ni? Okay tak? Awak kenapa? I dekat camp ni so if nak berborak macam tak boleh sebab semua tertidur nanti kang ada yang terbangun.'
Then dia tak reply. Nak tidur semula mcam tak boleh. Macam-macam dah aku fikir dalam kepala otak ni pasal dia. More to negatif think. SubhanAllah Dyba. Tapi aku gigihkan diri jugak untuk tidur sebab waktu tuu nak kena bangun pukul 5 pagi. Aku try jugak call dia tapi tak berangkat. K kecewa! Asal dia nihh? Nasib haritu hari Ahad jadi tengah hari dah boleh balik rumah. Balik jee rumah aku teros call dia sampai berangkat. Err kali ke berapa entah baru dia angkat kan. Jadi dia pun bercerita yang semalam dia excident itu ini baru balik dari futsal semua. Memang aku dah risau dah pasal dia waktu sebab waktu aku fikir
KALAU LAHH AKU DAPAT JUMPA KAU SEKARANG NIHHH ☹
Tuu yang aku teros text Shahrul nak mintak tolong pasal ubat tuu semua. Dan waktu ni last jumpa mamat Shahrul nihh haha kisah ni pun tahun lepas punya cerita bulan 2 gituu. Lama kan? Nampak tak berapa lama perasaan aku dekat dia? Actually lagi lama sebenarnya. Ehh? Haha okayy lupa kan apa korangg baca tadi. Takde kena mengena sebenarnya lol :')

Tengah lepak dengan Zatie, Fatin dan Shahrul dekat Mcd ni segala cerita diorang ada. Dari tak kenal teros kenal haha lepastu tetiba Shahrul metion nama crush kita hmm k! Part ni aku malas nak story. Seriously malas! Sakit hati hmm  takde siapa pun tahu. Tapi dalam perbualan ni ada kena mengena apa yang aku rasa selama nihh. Balik rumah baru aku terfikir semua ni pasal tu pasal nihh k semua! Ni jawapan bagi semua persoalan aku ke selama nihh? Betol ke apa aku rasa ni? Aku takut kalau ini kenyataan. No wonder lahh he do this to me. Now I know! But I need to find some other clue.

Dyba, kalau apa yang kau rasa ni kenyataan macam mana? Lagi kau dah syak siapa kan? Iyeww memang dan aku kenal orang tuu. Tipu kalau korang cakap aku tak sakit hati. Mesti lahh ada :') Lagi dah berapa lama nihh dia ignore semacam. Tak mustahil kalau dalam hati dia ada orang lain. Mungkin.... Ya Allah tabahkan lahh hatiku. Kalau kenyataan aku terpaksa lupakan dia. Lupakan segala tentang dia. Lupakan segala kenangan aku dengan dia. Memang pahit! :') Aku kena tabah! Hmm tapi aku tak setabah macam korang sangkakan :')

ABC with Syakir

Banyak entry aku pasal punya crush bagaikan? Haha lol tapi itu lahh kenyataan :') Harini tadi petang lahh aku mintak Syakir teman aku minum ABC cokolaaaaatt haha seriously mengidam gilerr weyhh. Aku nak pergi sana takde kereta. Even ada sekalipun aku lupa jalan dia mana haha teruknya kau nihh hikhik :P So decide mintak Syakir bawak kan jee lahh. Sebab dia pernah bawak aku dengan kawan dia lagi *lupa siapa* sama-sama minum situu. So bila dah lama tak minum ABC macam mengidam bagai lahh kan lol. Err korang jangan salah sangka. Aku dengan Syakir ni kawan sahaja dan tak lebih dari tuu. Buaya? Okayy itu lahh dia hehe takde lahh. Dia okayyy jee. Even perangai dia sometimes macam annoying lahh senang cerita kan haha tapi dia baik. Baik mana tuu hmm entah susah nak describe. Tapi dia okayy jee kalau orang panggil dia buaya. Haaa iyew kan ajaaa lahh ehh Syakir hehe. Nak ikut kan Zaim dengan Nami ada sekali tapi Nami ada hal so Zaim macam malas. Jadi Syakir terpaksa lahh bawak aku pergi minum ABC sana.

Syakir: Asal tak ajak *****?

Me: *badi dia kejap* lol kau lupa apa aku cerita haritu?
Syakir: Lahh tak okay lagi ke? Ingat dah okayy
Me: Hmm belum... *kesat air mata*
Syakir: Sabar jee k?
Me: Yela.... Hmm kau tak cuba tanya dia? *muka excited*
Syakir: Dah tanya dah tapi dia diam jee.
Me: Diam? Hmm *tabahkan hati*

Why he so heartless?! :'( Okayy forget it. Jap lepastu ada ke patut si Syakir ni tanya aku soalan. Err kau tak nak lucah lagi tanya aku nihh weyhh? Haha siott jee Syakir -.- Sakit hati jugak sebenarnya. Dalam hati dah membara-bara sebenarnya haha lol. Jangan sebok nak tahu apa dia tanya. Yang penting so disgusting okayy!! Tapi bila fikir balik sampai bila aku nak macam gini? Hmm

It starting from here...

Aku mulakan Bismilah sebagai pembuka ucapan untuk entry kali ini. Harini 3 May ada orang pergi ke PLKN. Aku bersyukur lah sebab aku tak dapat pun PLKN ni. Lagipun kerajaan pilih random berdasarkan apa aku pun tak tahu. Banyak kawan aku yang dapat PLKN group2 ni tapi ramai tak pergi sebab ada yang dapat matrik dengan form6 kan so diorang prefer untuk masuk matrik atau form6 dari PLKN. Lagipun kedua ni daftar end this month so even pergi PLKN pun sekejap macam takde function haha bagi aku lahh. Depends orang ramai.... Kebanyakkan aku dengar tak pernah lagi aku dengar orang yang balik dari PLKN cakap tak best pun PLKN ni sebenarnya. Malah diorang lebih prefer untuk pergi kali kedua haha itu yang diorang cakap lahh. Haha tapi bagi aku entah lahh korang tanya budak yang balik PLKN tu ehh? :P

Nak tahu tak kawan aku Najib ni dapat PLKN. K! Dekat twitter kecoh sedih bagai dia dah nak pergi PLKN nanti tak dapat jumpa sebab semua dah sibuk masuk itu ini. Aku dengan Aqilah dah prefer nak hantar dia dekat dataran nanti untuk jumpa dia kali terakhir kan tapi dia kata tak payah lahh apa lahh. To much his excuse! Then malam before tu check dekat TL asal rasa macam something tweet Halim dengan Kak Ama ni? :O Last-last I found it myself! Dia tak pergi pun sebenarnya. Then boleh dia cakap 

'Niat aku nak buat korang suprise tapi tak sangka pulak korang benci dekat aku :'('
LOL banyak lah kau punya suprise Najib -,- Then semua macam geram jee kan dekat dia ni haha yela kesian dia. Btw pagi tadi aku pergi jogging dengan Aqilah & Tiqa. Dulu starting seminggu jogging then seminggunya tak jogging. Tetiba baru harini jogging balik.

Damn! To many thing I was think when I reach at there. Many of memory. A lot! :'( Aku tak kuat.... Elak aku menangis jee dekat situ tapi aku masih waras lagi aku sedar lagi. Maybe dia ada sebab buat aku macam gini. Tapi sebab apa? Sebab apa? Aku tak tahu lagi sampai sekarang. Apa entah salah aku sampai dia ignore aku. Maybe bagi dia kalau dia buat aku macam aku akan tabah. Aku akan kuat. Iyew aku kuat tapi tak setabah yang kau sangka kan selama ini. Aku cuma nak tahu apa alasan kau. Itu jee dah cukup untuk aku terima. Dari kau buat aku macam gini sebenarnya kau buat aku lagi terseksa. Kadang-kadang aku cari kebahagian untuk hilang kesedihan aku sekarang, tak mampu sebenarnya. Kesedihan aku lagi terlebih dari kebahagian yang aku cari :(

Kadang-kadang aku pura-pura happy depan kawan-kawan aku. Aku tak sanggup nak cerita dekat dia. Tapi kalau aku rasa sebak aku terpaksa cerita jugak. Aku tak tahan! Aku tak kuat! Aku tak tahu kenapa aku suka dia. Dan macam mana aku boleh tersuka dia. Memang aku tahu dari dulu dia suka aku tapi waktu tu aku tak boleh terima dia. Macam aku cakap semua benda yang jadi mesti ada sebab. Tapi lepas dia hilang tetiba baru aku terasa kehilangan dia. Baru aku mencari dia. Bukan aku tak hargai dia selama ni tapi aku nak tengok sejauh mana dia macam gini. Salah aku jugak sebenarnya dan aku mengaku silap aku :')

Perkenalan aku dengan dia sejak Form1 lagi tapi itu dulu waktu budak-budak lagi. Apa tahu couple itu semua kan haha betol! Tahun demi tahun sebenarnya ia memantangkan kita untuk belajar benda yang baru dari segi fizikal, mental, kasih sayang, percintaan, sahabat dan lain-lain. Macam aku cakap yang aku baru sedar kehadiran dia selama ni. Tapi baru aku nak nikmat kebahagian antara aku dengan dia, dia mula back off without any words from his mouth even we don't have any official relationship. Seriously it make me upset :/ How can I stand for this alone? Everyone told me that just forget him. I try but I can't.

It starting from this.... K dia minta aku bawak dia jalan-jalan lepas aku dapat lesen nanti. So satu hari tu aku bawak dia dan aku tahu dia akan tuntut jugak niat dia tu suatu hari nanti. Then aku bawak dia jalan-jalan for the first time. Seriously aku awkward jugak sebab dia dekat sebelah. Waktu ni lahh kebetulan tu bermula. K! We wearing the colour of shirt same. Black. Aku tak accept pun boleh tersama kan? So aku ignore lahh. Kata kebetulan namanya. Then kitaorang tak plan nak ke mana pun so I bring him to eat ice-cream at Tutti Fruiti. Makan ice-cream together! Lepastu aku bawak dia pergi bowling. Dia tak reti main   dan aku tahu tu :') That's why aku bawak dia pergi bwling jugak. Ada dia ajak aku main snooker? Haha pegang kayu dia pun aku tak reti k!

One night I have date with him and we plan to watch movie Titanic 3D. Kali kedua kebetulan kitaorang pakai baju colour putih. Aku tak perasan mulanya tapi dia yang yang cakap dulu. Then rasa macam ehh tetiba sama pulak *suka* Around 1am the movie was ending. Aku ajak dia makan tapi tak tahu nak makan dekat mana. Dia ajak kawan dia Nami dengan Zaim. Kawan sekolah rendah aku dulu haha ingat diorang dah tak ingat aku lagi dah. Kitaorang pergi lepak dekat Zoro Tebrau. Borak-borak semua main game snooker. K dia ajar aku main game tu sebab dia gilerr snooker haha so aku tahu lahh sikit-sikit. Then macam boring main game Draw Something. Seriously awesome! Bertiga lawan satu haha I mean dia, aku dengan Zaim together. Nami alone! Haha rasa macam taknak balik sebab game Draw Something tuu :') Waktu tu aku terbuka dia punya text then seriously aku rasa down gilerr. Nak tanya aku tak berani :( Aku tak cakap langsung dengan dia sampai balik. On the way balik tu Zaim buat kerja jahat. K! Zaim suruh tutup radio sebab dia nak buka lagu dekat blackberry dia. Damn! Lagu Zaim buka macam mengajing dia dengan aku jee -,- Sakit hati jugak sebenarnya.


After three days, aku ajak dia pergi jogging sesama. Straight seminggu kita jogging dan dalam seminggu tu kebetulan lagi. Ada suatu hari tu tak tahu lahh asal perangai dia sweet sangat waktu tu. Seriously! Aku merajuk dengan dia then dia macam fed up dia tinggal kan aku dekat belakang. Ingat dia nak pujuk tau :/ Kejap lagi aku terlalai kejap then bila tengok depan dia dah hilang. Aku dah gelabah mana dia pergi? Tak kan tinggalkan aku dekat sini sorang-sorang? Macam mana aku nak balik ni? Aku dah fikir negatif :/ Mana dia ni? Tetiba dia datang dari belakang. Ya Allah dia lalu mana ni? Ingat lagi dia cakap..

'Lambatnyaa awak ni haish I dah pusing satu round ni tau!' *dia ketawa*
*kesat air mata* Aku ingat dia tinggalkan aku tadi. Dia jahat! Then he say sorry to me. Dia takde niat nak buat aku macam gini. Then dia starting bergurau dengan aku so I try to cheer up myself :') Dan haritu jugak lahh last aku jumpa dia after a week he still keep silent until now. So kalau pergi jogging mesti teringat dia. Lagi waktu bergurau senda dengan dia. How can I want forget him? :/

Lockout!


Benda ni tak plan pun sebenarnya sebab tetiba si Tiqa ni ajak keluar tengok movie. Ingat nak tengok Battleship tapi Tiqa dah tengok pulakkk so decide tengok Lockout. Okayy fun lahh jugak! Macam excited gituu bila aku tengok movie yang macam advantured haha itu lahh aku :) Movie around 3.45pm like that so have one hour before movie. So kitaorang pergi makan cake Secret Recipe. K! Bukan lama lagi nak choose cake apa nak makan haha last-last I choose New York Cheese cake with Ice Blanded Chocolate. Yang Tiqa punya Chocolate Fudge cake with Ice Lemande. Awesome that cheese cake! Then going to MPH bookstore. K that time tak sangka pulak jumpa Kak Ana dengan Shah. Dari jauh tengok 
'Ya Allah handsome siak mamat ni! *ketawa* Tapi asal macam kenal jee ni? :O'
Lahh Shah Razmi rupanya haha Shah ni bila jee tak handsome kan. Ehhh! Correction haha time dia tak shave jambang dia jee lahh look so messy! Waktu tu nampak macam orang laki baru putus cinta haha lol k just joke! Tapi dekat tempat kerja pun sometimes dia boleh buat aku melting with his attitude. Oppps kantoi! Lol even macam annoying jugak kan. Sumpah rindu gilerr dekat orang Ayam Penyet semua! Boss, Kak Ana, Shah, Kak Miza ahh semua lahh kan :') Lepas tu ada Kak Ana tanya....
Kak Ana : Kau bila lagi nak datang makan dekat situ lagi dik?
Me : Ahh segan lahh kak nanti datang *tersipu malu*
Kak Ana : Ehh mengada *ketawa* datang jee lahh makan situ

K actually memang nak datang pun tapi takde masa kan.... Akak tunggu Dyba datang ehh? Haha dengar pun nanti diorang ni semua nak benti sebab boss besar macam asdfghjkl sikit. Cerewet nak mati! Haha semua dah tak tahan kan. Yang Shafiq pulak dah dapat dah beli motor. Itulah impian dia nak kerja sebab nak beli motor even umur dia baru 16tahun kan? Tapi perangai berlagak dah besar haha sabar jee lahh. Suka sangat  nak mengusik aku marah-marah. Ni aku takde mesti dia rindu nak marah aku ni kann fiq? Haha haritu tersempak dengan dia dekat Angsana nak cucuk duit. K mentang semua dah gaji kan apalagi pergi cucuk duit lahh kan... Aku nak makan ayam penyet dengan air soda gembira haha fuhh sedap! Lai lai datang Ayam Penyet Ria.

Boss Gee aku tu pun baik hati bagi duit seminggu lepas aku benti sebab nak beli portable charger. Actually dia dah janji dengan aku so kena lahh dia tunaikan *evil laugh* *joke* Tahu tak? K portable tu bateri spair. Aku nak beli ahh sebab Blackberry aku ni bukan boleh tahan sangat satu hari. Tu pun nak kena charge 2 kali sehari. Yela dah buka internet, lagu semua mana tak battery tak drain kan. Haish bila ni nak pergi Holoday Plaza? :( Tak sempat. Ecehh tempat lain menyempat jee kau pergi kan lol -,- After habis movie tu terjumpa pulak dengan ex boyfriend haha dia dengan Amin & Adib. Diorang ni menyempat lagi nak tengok movie kan harini. Padahal esok diorang exam mid-year ni. Haish korang ni tak agak kan :O
Now already on first May... K a lot thing I have through in my life. Many happiness and sadness i through. Sometimes it's hard to I accept all this thing. Tapi aku pasti ada hikmah disebalik kesusahan dan kepayahan aku selama ini.
Balik dari KL tuu aku teros call Syakir Kahar sebab aku saja nak tahu kau dengan siapa? Dekat mana? K! Dia takde rupanya dengan kau kan teros aku letak. Tapi kan tengah on call ada suara-suara lahh kawan Syakir kott 
'Ehh Dyba ke tu? Dyba dah balik dari KL? Cepat lahh tanya dia...'
*Siapa pulak tuu? Kenapa macam noisy sangat ni?* Tapi aku takde lahh tanya Syakir macam tuu. Malas! Then sebab tak boleh tidur so aku prefer online fesbook *typoo* haha twitter, tumblr, skype semua lahh. Tengah online tetiba Echa bagi IM. Err kenapa Echa cakap macam gituu? Teros aku call dia.... Sedih pulak aku Echa cakap macam tuu :( Then everthing was fine.

Tetiba rasa macam 
'Err nak call ke tak nak? Nak call ke tak nak?'
K! Awkward lahh jugak nak call dia sebab mana tahu dia tak angkat ke kan. Sekali call jee dia angkat. I feel like wanna cry. Seriously! Kenapa dengar macam tak nak layan jee ni? Hmm then aku tak tahu nak cakap apa *padahal banyak benda nak tanya dia sebenarnya* Dengan background pun macam bising semacam terbantut nak tanya benda yang serious. Tetiba dia tanya....
He : Dekat mana?
Me : Dekat rumah lahh. Kenapa?
He : Ehh betol-betol lahh dekat mana?
Me : Ya Allah betol lahh dekat rumah. Asal ni?
He : Bukan dekat KL ke?
Me : *blurr* Mana tahu?
He : Dekat KL kan?
Me : Balik hari now dekat rumah pun. 12 lebih macam tuu baru sampai

Err mana dia tahu ni? Aku tak bagi tahu pun. Dan aku tak bagitahu sesiapa pun selain Jijie, Atiqa dengan Nisa jee. Err tapi ada updated dekat twitter jugak lahh :P hihi tapi bukan apa lahh mana dia tahu? Kisah pulak pasal aku tetiba. Dia tak ada twitter so mana dia tahu? Serabut aku fikir hmm whatever lahh kan maybe kawan dia ada bagitahu kee.... Then our conversation ending he said
'Ehh k lahh nanti apa-apa I contact awak ehh. Bye'
Aku nekad lepas ni aku tunggu dia contact dulu sampai....... Kalau takde jugak k I will give up! Jodoh tak akan ke mana . Maybe memang bukan jodoh kau dengan dia ke kan.... Sabar jee okayy :')

Omy to Kuala Lumpur

Hi everyone! Semalam saya dengan adik ada trip pergi KL itupun follow my mum. Lagipun dari duduk rumah jee takde buatapa kan? So let's join this trip :) Even fun pun tapi trip ni for one day only. Means balik hari lahh sebab esoknya hari Isnin *harini lahh* budak-budak sekolah kan. Then nak kerja nya esok lagi kan. So what should I do? Just follow them! Actually takde yang interesting sangat pun. We all just pergi bangunan PWTC tuu sebab ada karnival pameran buku-buku. Jadi buku semua dekat situ ada discount. K banyak lahh jugak my mum beli buku, magazine, Solusi and etc. Kalau korang pernah tengok cerita Hani yang dekat tv3 dulu tuu dalam slot lestary. Ingat tak? Alaaa yang ada Nur Fahtia berlakon. Dalam cerita tu kan ada yang Ryzal beli buku Bercinta Sampai Ke Syurga. Finally dapat juga cari buku tu. Seriously! Banyak kedai tak dapat nak cari. Then bila dapat buku pehh macam excited gilerr kott haha. Lagipun aku belum habis baca tapi sekali imbas buku tu tentang remaja zaman sekarang bercinta macam mana bla bla bla. K korang kena lah baca sendiri okay kalau nak tahu! Hehe :P 

Dah penat berjalan dengan tengok keliling buku-buku jee semua. Mula lahh perut berjoget kejap kan haha so kitaorang decide makan dekat Sunway Mall. Lagipun bangunan dia sebelah jee pun jadi jalan kaki 15minit dah sampai. Sampai jee situ Ya Allah ramainya orang lagi-lagi McDonalad. Baru nak makan fried fries, coke, Mc Dulex and Mc Flurry. Pehh selera tak nak kalah kau ni haha bukan hapee lahh mengidam sangat-sangat ni nak Mcd hehe last-last makan KFC jee. Hmm k! Bersyukur dapat makan jugakk. Ingat nak pergi Sogo lepas makan tu tapi macam tak sempat pulak sebab nak kena tunggu LRT lagi so terpaksa cancel niat tu. #SoSad Then nak shopping pun dalam Sunway Mall jee. Dapat lahh beli baju dengan tudung bawal sehelai dua. K! Aku ni sekarang gilerr sangat tudung bawal! Hehe pantang nampak tudung-tudung lawa mesti nak beli. Shawl dengan tudung sarung tuu aku tak berapa minat sangat sebab bila tengok depan cermin

'Ehh asal muka aku macam weird semacam ni?
Then buka terossss hehe lagipun tudung bawal ni senang sikit. Lagi aku suka kalau corak bunga-bunga. Omeeeeeeeeel sangat jee bila tengok! :D Look like vintage gituuuuuu! Kalau ada orang nak bagi pehh sepuluh jari akan ku tadahkan menanti *sambil tersengih like innocent people* hehe

K! Macam dah mula merepek pula ni haha abaikan~ Kan aku cakap balik hari jee kan? So around 12am something like that baru sampai JB. Kinda tired! Dalam bas pun madah tidur jee tapi tuu pun tidur terbangun balikk. Dah balik rumah tu tak pula rasa nak tidur pulak kan haih... Entah pukul berapa macam tuu baru boleh tidur.......
On my phone....  One text received *open*
'I'm sorry for everything'
I got from him! My crush..
What he mean it for that sentences? -,- K! I don't know. Tak kan sorry sebab dia tak layan aku selama ni? Tak kan sorry pasal cara dia? Sorry for what? Aku tak faham :( Kau text tuu jee? Then aku reply kau tak reply balik pun... K!

The Avangers today!

Bermula kisahnyaa begini..... Haha plan dengan Diela & Adha nak pergi tengok movie harini. K! Orang cakap movie best lahh! Awesome lahh! So kalau nak tahu kena lahh tengok kan. After tengok tuu k super awesome that movie! Ramai compare The Avangers dengan Battleship. Tapi Battleship aku tak tengok lagi so tak tahu nak cakap korang macam mana. Kan The Avangers pasal aksi semua kan? Dia campur Iron Man, Hulk, Captain, Thor haha tapi paling kelakar Hulk tuu! Movie tuu tak bosan lahh kalau korang tengok. Madah banyak nak ketawa jee tau. Seriously tak tipu! 

Dah habis tuu ingat nak pergi lahh DCM main bowling kejap tapi Diela cakap macam malas jee sebab dua jam setengah duduk dalam movie dengan kesejukkan dia. So hantar Diela dengan Adha balik. Aku tak nak balik lagi sebab nanti karang malam nak kena amik adik aku pulak dekat KSL so aku teros pergi rumah nenek Jijie dekat Padi Ria 12. And guess what? Annisa and Atiqah also there! Seriously miss them! Lama dah kott tak jumpa diorang. Wahh Jijie bila jeee seyhh tak lawa? Mesti lawa sentiasa :) K! Kalau dah duduk setable apa lagi? Gossip lah weyh~ Banyak sangat story dengan korang semua tauu! :(

Tengah borak-borak ni semua kejap lagi Ya Allah apa aku nampak ni? Betol ke aku tengok ni? Asal kereta tuu aku macam kenal jee ni. Kenapa dia lalu sini? Kenapa? Kenapa? Tetiba rasa macam teros down gilerr *kesat air mata* Kenapa baru sekarang ternampak dia? Kenapa tersempak? Kenapa kebetulan? Aku tak tahu aku sedih sangat..... Actually aku dah nekad harini tak nak ingat langsung dia harini tapi tengah hari tadi tetiba Syakir Zalaini bbm

Syakir : Dekat mana?
Me : Movie dekat KSL, kenapa?
Syakir : Dengan siapa? Dengan ***** ehh?
Me : *blurr kejap asal dia cakap macam gitu?* Ehh takde lah aku dengan kawan ni. Dia mana nak layan aku lagi
Syakir : Korang kenapa?
Me : Entah lahh aku tak tahu kenapa dia. Aku tak tahu asal dia tuu sampai ignore aku
Syakir : Try lahh tanya dia apa masalah korang ni

Bla.. Blaa... Blaaaa...... 
K! Then I try to ignore about that.... After a few hour later Akiff bbm me
Akiff : Ehh Dyba kau dekat mana? Kau bawak livina ehh?
Me : *kenapa akip ni ehh?* Ehh takde lahh aku bawak waja harini. Kenapa?
Akiff : Ohh aku nampak kereta kau tadi.
Me : Dekat mana? Ohh mak aku lahh tu kott yang bawak. Asal?
Akiff : KSL... Takde lahh ingat kau yang bawak tadi
Me : *glurpp* KSL? Kau dekat mana ni? Dengan siapa? Buatapa?
Akiff : Ha'a aku dekat KSL tadi dengan ....... Teman adik dia cari varsity. Ni nak pergi Angsana pulak
Me : *Dia dekat KSL jugak? Kenapa tak tersempak dengan dia pun?* Ohh yeke? Ehh kau bbm aku ni dia tahu ke?
Akiff : Tahu lahh. Kenapa/
Me : Takde apa. Tanya jee....
Akiff : Ehh korang ni kenapa? Gaduh ehh?
Me : *asal akip pun tanya jugak ni?* Err entah! Kau tanya lah dia sendiri. Dia kan sebelah kauu
Akiff : Aku tanya dia tapi dia diam jee....

Asal semua tanya aku ni? Aku tak tahu! Aku tak tahu! Korang kan kawan dia cuba lah tanya dia..... Aku tak tahu lagi nak tanya macam mana sebab aku tak jumpa dia pun. Call pun dia tak angkat. *kesat air mata* Aku cuba mintak tolong kawan dia tapi korangg..... K! Takpe lah tak nak tolong aku faham... Sampai sekarang tak tahu apa-apa pasal dia hmm.....

Lepas tuu dalam 8 malam lebih gitu kena amik adik dekat KSL. Nak balik rumah dari KSL tuu tak jumpa jalan :( Mana ni? Sebelum ni balik rumah jumpa jee jalan. Apahal harini weyhh?! Sampai dah tersesat pergi Pasir Gudang. *gulrpp* What? Pasir Gudang?! K aku tengah serabut pasal benda alaa tuu sampai jalan balik rumah pun pehh tak ingat. Tu yang aku benci drive waktu malam ni -,- Nasib kawan adik aku ni si Aman ni tahuuu. Finally sampai pun. Kalau tak memang aku benti tepi jalan sebab nak menangis jap dah tadi haha k joke! Mengada jee aku ni haih......

Kolej Matrikulasi



The first thing I would to say Alhamdulilah because this is the first one I get. Maksud aku tawaran ni lahh sebab macam kawan-kawan aku lain semua dah dapat apply memana. Siap kena panggil interview untuk foundition. Alahai bestnyaa korang pandai-pandai :) K aku pun kena lah usahakan? Haha sekarang semua busy tanya dapat matriks or Form6 tak? Siap check via SMS sebab masing-masing internet slow. K kena lahh faham satu Malaysia ni nak check. Ingat Johor jee apa? -,- *baling dengan durian kang baru tahu macam mana haha k merepek~ Ini pun nasib aku dapat check dekat internet. Jimat kredit aku haha *ketawa zaman remaja sekarang Padahal nothing pun setakat 20sen pun nak berkira apahal lah sangat.

 Hmm k aku dapat matriks ni. Sila lahh lihat di atas. Kursus apa? Nampak tak aku punya kursus M001-Sains. Means aku dapat Sains Hayat. Tak silap aku lahh kan, aku mohon Sains Fizikal tau! Then how can I get this? *buat muka blurr kejap Tapi aku tak prefer nak jadi doktor pun sebab bio aku tak kredit. Lagipun aku ni jenis tengok benda pelik-pelik mesti geli semacam. Naik meremang bulu roma aku. K tak tipu! Means kalau aku nak jadi doktor k failed -,- Yeahh tapi itulah cita-cita aku masa kecik-kecik dulu nak jadi doktor tapi apa boleh buat. Cita-cita aku tak kesampaian sebab aku geli tengok benda yang weird. That's all!

Berbalik kepada cerita pasal matriks ni kan, kebanyakkan kawan-kawan aku dapat dekat Tangkak Johor dengan Negeri Sembilan. Aku rasa random kott dia pilih haa tak tahu lahh. Aku dapat Tangkak and alhamdulilah dekat sikit :) Persoalannya~ Jeng jeng jeng jeng jeng *background lagu Nightmare by Avenged Sevenfold 

'Nak pergi ke tidak ni?' -,-
K aku tak tahu! Lagipun dia bagi kursus Sains Hayat and awal-awal lagi aku dah surrender *kibas bendera putih lol Bukan hape lahh meh sini cik nak habak mai susah nohh Sains Hayat tuu. Dia kena cekap, pantas dah efficient. Me slow to catch up. Aku ingat kalau tukar kursus perakaunan confirm aku pergi weyh! Haha itu lahh kan dapat ke masalahnya ni? Lagipun tadi ada dengar perbualan mak dengan abah pasal matrik ni yang aku nak tukar kursus perakaunan.

Mak : Abah, cuba telefon Encik *terlupa nama tanya boleh tak tukar kursus?

Abah : Telefon siapa? Kursus apa ni?
Mak : Alaaaa yang pasal matrikulasi Dyba ni haa. Cuba call orang tuu tanya boleh tukar ke tak? Yang lecturer Azrul duluuu.
Abah : Haa yela nanti abah call.

Itu jee lah yang aku dengar dan kemungkinan abah akan call dan mintak tukar. K macam aku cakap tadi lepastu confirm aku pergi sebab kursus perakaunan. Aku dah target since form4 yang aku insyAllah bakal jadi akauntant suatu hari nanti. Kalau kita minat insyAllah pasti akan berjaya. Aku ingat lagi apa yang cikgu cakap sampai sekarang dan aku pegang kata-kata cikgu aku itu.

Kalau kita usaha insyAllah usaha kita yu pasti berkesan tapi kenalah banyak bersabar dan bertawakal kepada Allah

Tapi tak boleh lah nak harapkan matrik ni jee sebab tawaran UPU belum keluar lagi. Dengar kata ehh silap bukan dengar kata lahh tapi pasti haha 7 Mei ni keluar keputusannyaa. Dan waktu tuu jugak semua busy nak buka internet nak check keputusan UPU lepastu kejap lagi
'Wehh korang dapat tak? Dapat tak? Aku dapat ni weyh! *ketawa gembira'
K dah biasa dah lumrah hidup~ haha semua macam tuu kan? Ecehh kau tak mengaku pulakk lol lagipun sempat lahh aku tunggu tawaran UPU ni keluar sebab tarikh daftar matriks tu 28 Mei. Lepastu baru lahh boleh decide nak masuk mana. Can't wait bebeh!

Crush

Kenapa dekat timeline twitter ni penuh pasal crush? Dekat tumblr pun ada. Everday is about crush and loving! K sometimes betol jugak apa yang diorang tweet pasal tuu semua. Kadang-kadang terasa jugak apa yang mereka tu cakap. Semua orang ada crush kan? Haha ni untuk yang single jee. Kalau yang dah bercouple tuu ada crush jugak tuu hmm k tak tahu nak cakap apa. Better just move on with your bf/gf and forget about your crush. Seriously I said the truth! :) K maybe some others don't know what is crush actually right? Let me tell you guys! Read this. Read carefully. Hehe crush ni sebenarnya orang yang kita suka or admired them so much! Sometimes kita harap dia akan perasan kehadiran kita selama ni. Sanggup text or call crush tuu just because they love their crush so much! Lol aku cakap ni macam aku pernah buat jee kan. Ehh yeke? Haha k tak nak cakap! *blushing o_0

Crush! Crush! Crush! Crush! Crush! Haha everywhere is bout crush! I see there. Sedih lah kalau nak cakap pasal crush jee hmm :( Seriously I miss my crush so much! LOL I said the truth k haha seminggu sebelum aku resign tiap-tiap pagi mesti pergi jogging dengan dia dekat Taman Tasik Merdeka. Tempat tuu jee sesuai kott sebab udara dia nyaman sikit tapi kalau dekat Hutan Bandar tak berapa best sangat. Haha k I just suggest dekat you alls jee. Better you choose! Memang setiap pagi dia akan amik and kitaorang akan jogging sesama. Paling-paling pun 3 round then buat warm up dengan cooling down. Then baru decide nak pergi breakfast mana? Selalu tempat makan dia yang pilih dan aku hanya ikut saja.

Macam orang cakap, langit tak selalunya cerah, setiap senyuman pasti akan ada kelukaan, setiap bahagia pasti akan ada derita. Until now he keep silent without contact me. I try to contact him but he didn't pick up my call or reply my texting.
#SadLife Then I try to ask his friends but no one knows. K! Lately I feel wanna give up! But my friend said to stay calm until he give decision. So now I keep waiting him.

Kita suka dia. Dia tak suka kita. Kita patah hati. Kita dah biasa dah kena macam tu.

Hi Everyone

Agak lama aku tak updated blog ni bukan? Bukan apa sejak kerja memang nak updated susah sangat sebab takde masa. Okay lah tapi kalau nampak ada dekat Facebook or Twitter tuu aku just online via handphone Blackberry jee haha. Alhamdulilah dekat 3 bulan aku kerja akhirnya dapat jugak merasa pegang duit sendiri. Baru aku tahu betapa berkiranya mak abah aku ni kalau bab pasal duit ni. Sebabnyaa kita sayang nak belanja duit tuu untuk beli barang yang tak berfaedah. Kan? -,- Haha aku ni sometimes kalau jimat, jimat sangat tapi bila dah shopping. K! Baru perasan
 'Ehh banyaknya duit aku habis harini? --'' #Sigh 
Padahal beli barang tuu dua tiga item jee kott. Yela tengok harga dia macam mana Dyba! I see :P Nak tahu tak apa aku buat sekarang? Okayy lah aku updated ni sebab me become lifeless person! Haha you know why? I already resign at my work. When my parents know bout this seriously they gonna mad me because I made decision without their permission. K I'm sorry abah mak :( Sebab aku tahu diorang tak akan bagi. Aku resign sebab penat dah dengan maki boss tuu. Madah nak marah jee. Apa aku buat ada jee tak betol di mata dia. But sometimes dia suka bergurau dan buat kitaorang ketawa. Macam aku cakap ada kalanya kemarahan dia buat aku macam asdfghjkl -,- k! Paling aku suka perangai boss ni dia jenis tak berkira. Tuu paling best! Haha dia suka belanja anak buah dia semua makan. Such as ice-cream, kuih bahlu, mcd etc. Haritu malam weekand kan busy semua orang lepastu boleh pulak boss ni ajak ikut dia.
'Nak ke mana ni ehh boss?' --'
Nak tak nak aku kena ikut dia jugak sebab kalau tak aku tak boleh balik awal haritu. Karang kena balik pukul 10 malam. Dah lah aku penat waktu tuu. Jakgi tahu dia bawak aku ke mana? K dia bawak aku pergi makan mee rebus dekat kedai bawah lol boss aku ni. Aku tanya dia
'Kenapa ehh tak nak makan dekat tempat kita? Kan dapat makan ayam. Lagi sedap!' *ketawa
Boss aku jawab ~
'Kau ni tak bosan ke makan ayam hari-hari? Nak jugak kadang-kadang tukar selera kan'
Then aku pun iyew kan jee lahh haha lepastu dekat mee rebus tu ada taugeh. Banyak pulak tuu! Aku tak makan taugeh tuu then boss cakap suruh letak dekat pinggan dia haha sumpah kelakar gilerr dia ngomel sorang-sorang. Boss cakap kalau aku tak habis makan tak boleh balik. So terpaksa aku habiskan padahal baru makan kott petang tadi. Kena makan jugak! Akhirnyaaa dapat juga aku balik pukul 8 malam. 
K kalau nak cerita pasal 2 bulan lebih selama aku kerja memang tak habis ahh nak cerita dalam entry ni haha nanti kalau free aku updated pasal semua kawan-kawan kerja aku k? Termasuk Anis Syazwanie dengan Taca Cenonett :) Thankyou for your reading guys! :*

Meet Boyfriend!

I don’t how I want describe my feel right now. But seriously today make me happy :) J haha my luck because finally I can meet him for second time. 
Holiday ni dia datang Johor err kira balik hometown dia lahh. Tuu yang menyempat jumpa dia kejap. Tadi petang tetiba dia text cakap dia dekat Angsana ni. Ya Allah biar betol dia ni kan takut jee kalau dia saja nak bergurau ke apa ke kan. Lepas tuu dia tak reply hmm maybe busy kott. Nevermind! Then tengah aku clear table waktu kerja tuu, haish betol ke aku nampak ni? Nak menyorok pun tak boleh sangat dah sebab cousin dia dah nampak dulu dah. Then I decide like nothing happen *padahal dah seram sejuk dah ni gelisah semacam. Lepas tuu konon-kononnnya amik order, hantar food lahh semua haha. Family dia dengan cousin semua makan dekat Imano’s tuu haa yang nampak dia tuu. So memang tak jejak kaki dekat table area belakang lahh. Habis Imano’s tuu seberang sana jee kott so memang boleh nampak semua. Haish malulahh! Dekat setengah jam gituu baru perasan family dia dah pergi.
 A few minute later then I got text from him. Dia tanya nak jumpa ke? Kebetulan waktu tuu customer takde sangat sebab Kak Shima kesian dekat kitaorang semua memang dah penat dah ni. Weekand kan biasa lahh. So aku pergi lahh keluar sekejap jumpa dia semua dekat Al-Ikhsan level 2 dan lagipun memang nak cari barang sikit. Dia tinggalkan aku sekejap so aku pergi lahh Watson sorang diri. Kejap lagi bila toleh belakang, lahh bila masa pulak dia follow aku ni haa? Tak perasan pulak. Lepas tuu dia ajak pergi Silver Planet sebab cousin dia ada dekat situ tengah cari kasut sandle. Asyik nak menganjing jee dia tahu! Sabar jee lahh. Dah lahh jumpa Ben dekat situ haha dia tengah busy cari seluar jeans dengan Kak Shima. Lepas tuu kan mana entah dia tahu aku pernah kerja kedai kasut sebelum ni o_0 seriously tak pernah bagitahu dia pungggggg. Dia tanak bagutahu mana dia tahu! Err boleh tahan stalker jugakk mamat ni haha yang cousin dia cakap ‘Aikk tak kan dating depan kedai kasut jee kott?’ Then mula lahh dia menjawab entah pape. Malas nak dengar hihi pergi jap kedai topup dekat kedai atas dengan diorang lepas tuu nampak mama dia. Diaorang saja decide nak kenalkan aku dekat mama dia. Alhamdulilah nasib mama dia okay. She cool and nice! Hihi banyak mama dia cakap tapi mama dia ingat aku dengan cousin dia tuu haa. Gituu pulak dah? Bila mama cousin dia datang dah kecoh pulak lepas tuu. Haish lain pulak dah jadinya. Lagipun aku dengan cousin dia tuu kawan sekelas pun tapi mama dia fikir lain pulak. Hmm nak buat macam mana. Lepas tuu diorang mintak diri dah nak balik dah so aku pergi lahh masuk tempat kerja balik. Err seriously I want to see him again :’((
Kalau tak dia ajak dah nak dating esok tapi aku kerja so memang tak bolehhhhhhh. Lagipun boss bagi off hari Rabu dan dan dia pulak Selasa dah kena balik Ipoh sana. Jauh kan? Yerr saya tahu! And now aku baru tahu rasanya fall in love at long distance. #hurtmisshim

Bad luck!

Err why that day make me so bad luck. Okayy on first time shift petang sampai malam kena closing semua, memang macam-macam jadi. I mean it bad luck for me that day. First, kenapa banyak customer nak menggatal ni? Err annoying tau. Order jee lahh ni ajak bergurau pulak. Last-last aku mintak Azrin jee yang hantarkan makan tuu nanti. Lepas tuu ada customer ajak makan cake sama-sama. That time 3 orang customer ni tengah celebrate birthday. I guess. Aku cakap takpe lahh sebab banyak kerja nak kena buat ni. Nak hantar makanan, clear table lagii. Kalau tak, nanti Ben bising hihi :P Last-last aku cakap dekat customer tuu, takpe lahh kek tu aku amik makan dekat sana jee. Mean jauh dari customer tuu haha gilerr kau nak makan cake setable dengan customer tuu haish tanak aku! Waktu tu tengah dok bawak troli pinggan, tetiba 'BUUUMMMMMMMM!!!' troli tu terlanggar meja err maluuuuu nyaaa >_< macam nak sorokkkk jee bawah meja. Then aku decide masokkk dalam kitchen terossss. Sumpahh malu teramat sangat waktu tuuuu! Cakap dekat Azrin kalau customer tuu dah pergi bagitahu aku. Tengah malu ni. Azrin dah ketawa-ketawa haish jahat betol ketawakan aku yerrr :( Aku jengok-jengok customer tu, err diaorang gelakkan aku jugak ke? Dalam hati 'Cepatlahh koranggg pergiii weyhhh! Err' Pergi pun akhirnya lepas tuu. Okayy dah selamat :)

Pukul 10pm macam tuu call abah suruh amik dekat tempat biasa. Jalan dengan Azrin sesama sebab dah malamkan, so aku tak berapa berani sangat lahh. Dalam kereta jee abah bising asal call tak angkat semua sebab lama dah menunggu. Then cari phone dalam beg dengan kocek seluarrr.......okayyy takde! Subhanallahhh mana pergi ni???!!!! Nasib Azrin tak balik lagi waktu so mintak dia temankan pergi balik tempat kerja tadi check mana tahu ada dekat situ, tertinggal dekat kaunter ke. Pungggg takdeee! :'( Mana pergi ni? Dah orang rembat keeeeeeeee haishhh habis number semua dalam contact phone. Mana aku ingat number semua olangggggggggg!!! hmm :'( 

But now aku dah renew balik number yang hilang tuu. So pleasee bagi number korang semua balik hehehe :P Don't worry aku tak akan tukar number okayy. Sumpah aku sayang gilerr number tuu tahu!

H to E to L to L to O to O

Semenjak dua menjak ni rasa macam dah lama pulak tak update haha pahadal entah berapa hari lepas jee pun. Hari tuu aku ada cakap pasal aku dah kerja kan kan? Ingat tak? Ingat tak? Haha tapi korang still tak tahu dekat mana jee si Dyba ni kerja kan. Jenggg! Jenggg! Perlu ke nak bagitahu youalls ehhh? Haha okay okay nanti aku bagitahu last sekali untuk entry ni ehhh? Saja nak bagi suspens sikit. Ehh silap bukan suspens lahh jahhh. Surprise gituuu! Iyew ke ni? Haa iyew. Sabar okayyy joyah ni nak bercerita pasal lain ni haaa. Masa first day kerja tak kenal lagi siapa itu siapa ni. Ada abang dekat kitchen ni, handsome! Hihi umur dia dah tua dah haha tapi tak seberapa lahh. Dia dengan aku beza 10tahun. Sangat jauh yerr! Haha lepas tuu kan yang jadi waiter macam aku ni pun sama handsome jugakk okayyy. Ouchhh melting! Haha gatai nohhh :P hihi tapi kitaorang kawan jee. Then abang yang dekat kitchen ni okayy waktu tertentu jee. Means selebihnya ikut mood dia macam mana lahh semua. Habit dia suka kacau orang zZzzz okay aku kena banyak kali dengan abang Shah ni. Ada hari tu aku nak keluar kitchen dia tak bagi. Dah cakap dah tanak lahh gini banyak kerja lagi nak kena buat. Yang dia pun aku rasa banyak kott kerja dia tapi sebokkk lagikan masa dia untuk kacau orang –‘ Last-last aku decide keluar ikut pintu belakang jee masuk ikut depan terosss. Dah tuu aku teross duduk dekat table kanak-kanak tuuu. Sumpah aku cakap tempat tu paling best kitaorang melepak waktu petang kalau hari biasa! Kalau weekand jangan haraplahh. Apa? Asal? Sebab weekand lahh paling ramai orang nak datang makan semua. Dan weekand lahh paling penat kitaorang kerja sebab kena OT segala sampai malam. Aku penat yang kaki jee dah naik lenguh dah ni tauu. Lepas tuu tiap malam mintak kakak urutkan. Fuhh best gilerrr sampai hilang sakit-sakit tuu semua tau haha lepastuu sakit balik malamnya tuu hihi berbalik cerita tadi tuu aku duduk dekat table kanak-kanak tuu kak Ana cakap 'Alaaa merajukk yerr dia?' haha kakak ni buat lawaklah main auucakkk pulak hihi

Lepas tuu tetiba bapak tegor lepastuu cakap aku menangis ehh dekat toilet masa lalu belakang tadi? Menangis? Haha sumpah takde bapak! Bapak cakap ibu yang dengar. Err ada ke? Siapa siakk yang menangis. Ibu salah dengar barangkali ni. Dah tuu cerita yang kononnya aku menangis hanya setakat abang Shah kacau tuu, terkeluar sampai dekat mulut boss. Gituu pulak dah! Begitu cepat ehhhh rumors yang tersebar ni kan? Siapa jee lah yang bagitahu ni kan hmm Boss ni memang suka mengusik tapi okayy lah dia. Lepas tuu kalau kena kacau lagi memang mengadu dekat kak Ana jeee lahh. Kak Ana tengokk ni! Kak Ana tengok tuu! Kak Anaaaaaaaaa hahaha sebabnya kak Ana ni garang jugak orangnyaaa. Nanti dia tolong beckup adik-adik dia ni haa hahaha apa-apa kak Ana jee lahh kan :) Kak Anaa baikkk sangattttt!!! Tapi kalau kak Ana takde err tak tahu nak mintak tolong siapa kan hmm :'(

Honestly, saya berkerja di kedai Ayam Penyet Ria Plaza Angsana so siapa nak makan, silalah datang yerrr haha insyAllah dapat diskaun. Iyew kahh? Haha takdelahh gurau jee. Ingat tu kedai bapak aku weyh?!!!!!!! Haha hari-hari aku dapat makan apa jee yang ada dekat dalam menu dan alhamdulilah kenyang jugak perut aku hari-hari haha. Nak kerus memang tak lahh kalau hari-hari makan yang sama jee. Tetiba rindu pulak nak makan masakan mak. Dah seminggu tak makan dekat rumah. Habis balik rumah jee dah kenyang tak pun balik tengok tudung salji hmm dah takde apa dah yang tinggal. Sedih kan? :'(


Nak tahu tak? Nak tahu tak? Hari tu dapat customer that he looks like Henry Golding. Gosh! So handsome and he's speaking. Okayyy aku pun try speaking jee lahh apa yang patut haha and I guess he understand. Maybe sebab kawan dia pun ada dan terangkan makanan ni apa-apa semua. Ya Allah bila dia senyummmmm. Insecure!!!!!!!! Haha siapa jee yang tak melting bila tengok that customer. Dia bukan mat salleh or kulit putih melepak. Dia macam kita semua jugak kulit coklat sawoo matang gituuu lahh and maybe mix something kott. I guess sebab dari cara dia cakap macam dah lama gilerr duduk dekat overseas. Senang cerita korang try search dekat google Henry Golding sana haha and their character look like same maybe :D Seriously I minat gilerr dekat Henry Golding since last year tengok dia dekat 8tv. Tak ingat tajuk cerita tuu apa tapi dia pergi travel sana sini mostly banyak dekat overseas sana lahh. Ya Allah bestnya, muda-muda dah dapat travel sana sini kan :) #untungnyaaa


Aku dapat updated blog ni pongg sebab hari ni aku cutiiiiiii haha okayy ingat nak tengok movie dengan kawan tapi slecknya dia maybe ada plan dengan family kottt. Hmm nevermind so terpaksalahh aku tukar plan. Kebetulan pulak Najib dekat rumah dia ada majlis cukur jambul. And dia invite aku, Aqilah, Halim dengan Iqhmal and also sedara mara dia semuakan. Okayy lahh at least hari ni dapat makan preee hihi lagipun dekat rumah tinggal dengan kakak jee. Family balik kampung. Ahh sedihhhhh sebab kena tinggal. Takpe takpe aku nak cari duit haha kan saya kerjaaaa. Lupaa yerr? :) Weekand kena balik malam jadi terpaksa beranikan diri untukk naik teksi sorang-sorangg. Alhamdulilahh takde apa-apa :)

Ni How Ma

Helluuuuuuuu. Jeng! Jeng! Lama pulak tak update kan haha yeke lama tak update. Okayy adalah tiga empat hari lepas. Lately busy sikit asyik menghilang jee lebih. Bila orang tanya 'Dyba mana?' 'Dyba buatapa?' 'Dyba asal asyik menghilang jee?!' 'Dyba asal keluar tak ajak?' Dyba tuuu Dyba nii zZzzz okayy habis dah? Haha malas nak jawab. Kalau jawab pun asyik nak kena ulang benda yang sama. Payah! Ayat yang sama haha macam bosan gituuuu. Repeat again and again. Tired! Saya sebenarnyaaaa . . . . . . . . . . . .
Sebenarnyaaaaaaaaaaaaaaa


















































Apaaa dia Dybaaa?!!!!



















































































Nak bawa hati yang terluka ni jauh jauh. Sejauh mana yang bolehhhhhh


















































Jangan nak risau sangat kayy. I will be fine :') 
So untuk mengubati hati yang duka lara ini tanpa sembuh walaupun berat badan makin bertambah tak bermakna hati senang kan? 

Okayy lahh straight to the point saya busy dengan kerja. Kerja yerr kawan-kawan haha nak tahu tak? Ada kawan aku tuuu dia gelak bila aku cakap nak kerja. 'Ya Allah kau kerja Dyba? Hahaha' Tiotttt jee! Dia ingat aku hampeh sangat tak bolehh kerja apa haha entah-entah rindu aku kott sebab bila aku dah kerja tak menyempat nak jumpa dia segala kan haha entah apa-apa kan dia ni. Firstly, dapat kerja dekat kedai kasut. Situ kerja dia dari pagi sampai malam means 12 jam. Bila fikir balik berbaloi kee 12 jam aku kerja setakat gaji ciput macam tuu jee? Huh then bila masanya aku nak habiskan praktikal drive 9 jam tuu? So I decide I wanna qiut. Even kerja dia takde lahh susah manapun just customer datang, layan kejap, cari kasut, duduk balik tunggu sampai customer lain pulak datang. Aku kerja 2 hari jee hihi terukk gilerr kan? 2 hari jeeee Dybaaaa?!!! Tak payah lahh terkejut sangat dengan 2 hari tuu hmm betollahh tuuuuuu!!!! Lagipun dah lahh takde kawan. Lepastuu orang yang jaga kedai tuu pulakk laki cina. Topik apa jeee nak berbual weyh? -,- Duduk diam tercongokk jee lahh dekat situ buat aku tepu semacam jee err --'  Lagipun makcikk dialahh sumpahh bosan gilerr kan asyik duduk menghadap kedai depan ni jeeee. Naik hijau mata aku tengokk haha habis kedai tuu colour hijau, takkan nak buat colour warni warni pulak kan. Sah-sah depan tu kedai farmasi tak pasal-pasal jadi kindergarden pulak kangg nanti haha

Empat hari kemudian tak silaplahh masa tuu tengah shopping barang dapur dengan family dekat Angsana, tetiba dapat call dari untuk job. Dah seminggu lebih mintak , baru sekarang dapat. Sebenarnya, lepas berhenti hari tu ingat nak cari tempat lain pulak. Dah excited giler dekat satu tempat ni haha sampai mintak tolong kawan suruh cakap dekat manager dia. Lepastuu dia mintak esok datang. Yang dapat call tadi tu suruh masuk kerja esok. Haa amik kau mana satu nak pergi ni? Haha bila tanya mak mana satu ni nak pergi mak? Ohhh pleaseee lepastuu mak cakap pergilahh tempat yang dapat call tadi. Dapat kerja sebagai waiter setakat amik order, hantar makanan, kemas table tuu jee. First day, seriously tak tahu nak buatapa pagi-pagi tuu, nasib Anis Syazwani ada :) Then dia ajarlah macam tu macam ni semua. Ya Allah first day dah buat sleckkk. Sumpah dah gelabah gilerrrrr lepas tuu. Takut bos marahh :'( Anis cakap lain kali hati-hati. Alhamdulilah nasib baik mood bos okayy waktu tu and dia cakap takpe baru first day. Err cuba korang bayangkanlahh, baru first day dah buat silapp, siapa jee seyhh tak cuakkkk kena marah. Lepastuu Anis cakap kerja sini kena tahan sikit? *Lahh kenapa pulak ni? Dia cakaplahh sini semua dah biasa kena maki semua and cakap main lepas jee so tak payah amik hati sangat lahh. Lagipun semua orang dekat sini dah macam familyy dah :)

Dah 5 hari kerja sini alhamdulilah semua okayy. Betol lahh cakap Anis semua macam family dah. Dekat kitchen ada bapak dengan ibu. Memang kitaorang kena panggil bapak ibu. Ada kakak-kakak, abang-abang. Suka sangat bergurau haha lepas tuu dekat kitchen tak pernah senyap. Memang bisinglahh ada jee pasang lagu lahh, nyanyi lagilahh haha okayy at least semua macam bahagia kan sama-sama semua. Dah petang sikit kalau takde customer tempat budak-budak lah jadi tempat kitaorang melepak kejap dengan Kak Ana semua haha dahtuu makan minum semua preee jee hokayy :P Tiap-tiap pagi asyik milo ais jeee takpun kalau rajin buat milo dinousor. Fuyohhhh apa tu milo dinousor??? Haha adalahhh :D Korang sendiri boleh compare tempat aku kerja dulu dengan sekarang. Mana lagi best? Nak pilih kebahagiaan ke atau kesengsaraan? Haha for sure KEBAHAGIAAN kan! Sumpah aku cakap aku tak menyesal berhenti kerja dekat kedai kasut tuu okayy :))

Bowling dan Sekolahhh

Lately ni asyik keluar jee kan haha tapi kali ni tak pakai banyak sangat duit pun. I mean sikit jee lahh setakat bapa hinggit jee haha. Benda ni tak plan pun, semua last minit ajak keluar macam tuu. Pukul 12pm something like that, check handphone dapat 3 misscall dari Aqilah and 1 text received dari Najib. Diorang ajak bowling dekat Angsana. Lagipun dekat rumah takde benda nak buatkan so pergi mandi siap-siap semua terus rushing pergi Angsana haha dekat situ ada Aqilah, Annisa, Najib, Halim, Iqhmal and Irsyad. Seriously, dah lama tak jumpa kan korang? At least dapat lahh jugak spend time jugak dengan korang semua kan even just for awhile. First game Halim menang haha Iqhmal kalah dengan satu mata jee lepas tuu second game Irsyad tak silap yang menang ke Halim jugak ekh? Okayy sorry terlupa kejap hihi dah penat berbowling segala pergi makan dekat KFC. Layankan jee lahh selera perut diorang ni kan.

 
Tetiba diorang ajak pergi sekolah pulak. Sekolah? Ada apa weyh? Lahh diorang kena handle bagi majalah Bitara dekat budak-budak petang. Ikut jee lahh kan. Sampai sekolah terus tengok kantin dia OMG seriously dah lain sikit. I mean ada meja baru dekat situ. Jakun sekejap haha Aqilah dah tahu dah sebab hari tu dia dah pergi sekolah dulu waktu pagi. Okayy aku jelouse sebab korang tak ajak Isnin hari tuu. Iyew lahh nak jumpa cikgu kelas kita semua kan hmm L Susah gilerr nak handle budak-budak petang ni kan -,- Kelas Bestari aku dengan Najib handle. Kelas Cerdas pulak Aqilah dengan Atiqah. So dekat bilik dokumentasi tu ada Iqhmal dengan Irsyad. Stress layan budak petang ni sebab ikut kepala sendiri. Okayy go ahead! Dah habis terus lepak dekat bilik dokumentasi santai-santai kejap haha sumpah rindu tengok gelak tawa korangg. Dengan Iqhmal & Najib sebokkk usha awek segala setakat form2 jee. Prevert lahh korang ni kan! Err tahu lahh dah 18tahun kan. Dah abang-abangkan? Haha gedikk lahh. Tadi ada dapat jumpa cikgu Wan hihi cikgu biology kita. Okayy cikgu pun dah cakap aku makin gemok. See! Siapa je seyh tak gemokk kalau duduk rumah jee haha haih macam mana nak kurus ni? –‘ Then dalam 630pm barulahh semua balik dengan berjalan bersama Aqilah & Najib dan juga berbekalkan aiskrim rainbow yang Aqilah pemurah hati nak belanja aku dengan Najib dekat SevenEleven hihi thankyou <3
Acheh konon hari ni saja jee nak keluar pergi Plaza Angsana. Ada konsert AJL kan seriously ramai gilerr orang. Annoying. So we all just planned hangout at somewhere that not really people at there. Lepas tuu jalan-jalan jumpa Azza Elite tuu dekat Restoran Ayam Penyet. Damn! Lawa sangat dia. 
See like I told you. She pretty right? J
Then macam takde benda nak buat lastly we all just decide back home. Lagipun penatlahh macam takde apa sangatkan. Okayylahh aku excited bila dapat tengok Shila Amzah. Dia tuu bila jee tak lawa? Memang lawa pun dia. Tapi tengok dia walk away gitu jee lahh.

Kempen Membudayakan Amalan Cara Hidup Sihat

Hellooo fellas : ) How are you? Me? Okayy I’m fine. Thankyou. Tadi pagi I ikut my mum pergi tempat kerja dia dekat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Johor Bahru.  Siapa yang tahu dekat area Taman Cempakalahh. Situlahh! Haha mana lagikan. Hari ni ada kempen untuk student dengan lecturer dekat sini. My mum cakap boleh jee ikut kalau nak. Memandangkan memang takde aktiviti apa-apa hari ini melainkan makan minum tidur haha so lets join my mum. Acara dia 7.30 am baru mula dengan senaman orebik dan zapin gituuu haha kitaorang just ikut conductor dekat depan buat. Bolehlahh untuk panaskan badan pagi-pagikan. Seriously dah lama gilerr tak senam langsung since last year game netball dah habiskan. Ahhsobad! For sure nampak sangat berat akan naik *okay memang pun dah naik 3kg. Err banyak sangat 3kg tuu! So what should I do? Okay I need jogging or some exercise etc and it take it time. Lepas tuu kaku sekejap tengok conductor tu punya step. Dalam hati dah ngomel sorang-sorang ‘Apa dia buat ni? Heish tak dapat step dia buatlahh hmm’ Last-last huh layankan jee lah apa diorang buat haha lepas tu pergi breakfast sekejap. Dapat sandwich haa okaylahkan. Bersyukur dapat makanana. Itupun dah kenyang minum dengan air teh. At same time, my mum ada bawak mee goreng. Kawan-kawan mak suruh makan tapi aku dah kenyang kott makan sandwich tuu tadi. Diet ke? Haha selama ni diet pun tak pernah menjadi. Makan pun melantak jugakk haha teruk gilerrr XD sampai mak bising ‘Kau ni diet ke tak diet sama jee mak tengok’ Haha see what my mum told that. Just same thing. 
Konon-konon obesitilahh kan haha
Ni dah jadi slim dah :)
Okayy berbalik cerita tadi pasal kempen tuu, nama pun dah kempen hidup sihat kan, so adalah sikit ujian asdfghjkl untuk tubuh badan. Means, ada ukur tinggi *saya 155cm, pendek kan? Okayy I’m know it. Berat, lemak, blood pressure, kekuatan, kestabilan dalam 30 saat, tekanan stress haha part ni memang aku stress dan dan staff yang handle tu cakap ‘Kalau boleh tolong kurangkan stress okay. Jangan banyak sangat fikir negative etc. Dan yang penting sekali selalu cool down’ Haha okay I will :P Overall aku punya BMI balance dengan umur aku sekarang haha tapi yang penting aku berazam untuk tinggi lagi.
Lepas tuu nampak orang-orang derma darah. Tergerak hati jugak macam derma jugak haha mak dah macam asdfghjkl sebab tak confident. Boleh ke anak aku ni? Ecehh haha mula-mula macam tak lepas sebab umur belum cukup betol-betol 18 tahun. Tiba-tiba mak macam bersemangat pulak haha sampai pergi tanya dekat doktor ni. Handsome doktot tu haha zZzzz. Akhirnya, dapatlah aku derma darah syarat mak kena tandatangan dekat boring tuu. Check darah segala, dapat air kotak dengan biskut Oreo. Putar, jilat dan celup! Haha tetiba masuk iklan Oreo pulak duhh. Lama-lama terasa pening sangat macam nak pintam. Nurse tu cabut salur darah tu then suruh relaks. Mak dengan kawan nurse dia cakap muka aku pucat waktu tu. Seriously? Lepas nurse tuu bagi minum air glucose kott baru rasa better sikit. Mak pulak bahagia lepas tuu dapat air Sukida 2 botol besar haha apalah mak aku ni kan.
Me was like a freak haha --'
 Dapatlah jugak pinjam novel dekat situ ada library. Cuti sekolah nak beli novel memang takde income so pinjam jee lah untuk masa terluang ni kan haha. Dalam 1 petang  baru balik. Lepas tuu dari pukul 3 sampai 5 petang belajar drive pulak. Seriously I’m tired. Thankyou for your reading fellas. Kbai. *kiss :P